Pudr z osiva ostropestřce mariánského
Ostropestřec mariánský byl po staletí používán jako bylinný lék na různé nemoci, především na problémy s ledvinami, játry a žlučníkem. Flavonoidní látka, nazývaná silymarin, obsažená v ostropestřci mariánském, údajně chrání játra před toxiny. Silymarin může pomoci játrům se regenerovat tím, že podporuje růst nových buněk díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem. Ostropestřec mariánský má příjemnou oříškovou chuť. Semena se obtížně jedí přímo, proto je preferovaný způsob konzumace v prášku. Typické použití sušeného prášku semen ostropestřce mariánského je při přípravě smoothie. Kromě toho lze produkt přidávat do salátů, smoothie, polévek nebo džusů. Užijte půl čajové lžičky prášku, posypte jídlo a promíchejte.
Balení: 500g, 1 kg a volně